אחריות לשנה למזמינים באתר

מערכת קולנוע ביתי עשה זאת בעצמך

מעוניינים להרכיב מערכת קולנוע ביתי בבית? הידעתם כי ניתן לחסוך עלויות רבות ומשמעותיות אם בונים מערכת קולנוע ביתי באמצעות רכישת חלקים בנפרד ובשיטות עשה זאת בעצמך?

כיום, בבתים רבים בישראל ניתן לראות מערכת קולנוע ביתי. הפופולריות של מערכות קולנוע ביתי גברה בשנים האחרונות בגלל ירידת המחירים וחוויית הצפייה והשמיעה שהמערכת מציעה. ניתן לרכוש בחנות מובילה דגמים של מערכות קולנוע ביתי החל מ-1,500 ש"ח ועד לעלות של עשרות אלפי שקלים. כדי לחסוך בעלות המערכת מומלץ להרכיב אותה מחלקים בנפרד, כך ניתן להוזיל עלויות, לשפר את חוויית השמיעה והצפייה וליהנות מקולנוע ביתי מותאם אישית, בעיצוב לבחירה.

מה כוללת מערכת קולנוע ביתי?

מערכת קולנוע ביתית מורכבת משלושה חלקים עיקריים:

רסיבר

רסיבר, או בעברית מגבר, הוא החלק המרכזי והחשוב ביותר במערכת. רסיבר למערכת קולנוע ביתי כולל יציאות מוגברות לרמקולים, הוא אחראי על הזרמת האודיו ועל איכות הסאונד, וניתן לשפר באמצעותו את איכות הסאונד הדיגיטלי. 

נגן די.וי.די

נגן DVD מצויד ביציאות קול ותמונה אנלוגיות ודיגיטליות, הוא משמש להקרנת סרטים ולהאזנה למוזיקה (תקליטורים או התקן מחובר ל-USB). מומלץ לרכוש נגן DVD המסוגל לקרוא דיסקים צרובים שתומך במגוון טכנולוגיות ושיטות שונות לשידור. כדאי לדעת כי מחירי הנגנים הוזלו משמעותית בשנים האחרונות, ובמחיר של כמה מאות שקלים אפשר לרכש דגם חדש, מתקדם ואיכותי מתוצרת מותג מוכר ואמין.

רמקולים

מערכת קולנוע ביתי כוללת ברוב המקרים מערכת של 6 רמקולים, 4 רמקולים לווייניים או מדפיים, סאב וופר וסנטר. מומלץ להשקיע ברמקולים איכותיים, יש לוודא כי הם מתאימים לרסיבר. אפשר לרכוש גם רמקולים רצפתיים שמחירם לרוב יקר יותר, אך חוויית הסאונד שלכם טובה משמעותית, עם זאת הם תופסים מקום בסלון כיוון שיש להציבם על הרצפה.

רמקולים למערכות קולנוע ביתיות

מערכת משולבת או בהרכבה עצמית?

כיום ניתן למצוא בחנויות המובילות מערכות קולנוע ביתי משולבות במחירים יחסית אטרקטיביים. למערכת משולבת יש יתרון למי שמחפש פתרון זול ואיכותי, רכיבי המערכת מתאימים זה לזה, לכן אין צורך להתעמק במפרט הטכני ובחיבורים, כפי שנדרש כאשר מרכיבים את המערכת לבד. 

עם זאת, כדאי להשקיע זמן ומחשבה בבניית מערכת קולנוע ביתי לבד ובשיטות עשה זאת בעצמך. כך ניתן לרכוש כל פריט בנפרד, לבחור את הרכיבים האיכותיים ביותר בהתאמה לתקציב, לחוויית הסאונד הרצויה, להרגלי הצפייה בטלוויזיה ובהתאם לטעם האישי ולקונספט העיצוב של הסלון הביתי.

מה היתרון בקולנוע ביתי DIY?

תכנון ובניית מערכת קולנוע ביתי בשיטות עשה זאת בעצמך (DIY) מאפשרת לכם גמישות מירבית, חיסכון בעלויות וחוויית סאונד מותאמת אישית. בדרך כלל, חובבים יסתפקו ברכישת מערכת משולבת, אך מביני עניין ומי שמבין ואוהב את תחום האודיו, לרוב יעדיף לבנות את המערכת בעצמו מרכיבים איכותיים של מותגים שונים, אך נדרש ידע מעמיק בתחום וחשוב להתקין את המערכת במקצועיות כדי למצות את הפוטנציאל שלה.