איך לבחור את מערכת הקולנוע הביתית הטובה ביותר?
איך לבחור את מערכת הקולנוע הביתית הטובה ביותר?
מערכת קולנוע ביתית יכולה להיות הרכישה החכמה ביותר שתעשו אי פעם. ואנחנו כאן כדי לעזור לכם לקנות נכון.
אין דבר שמאחד את המשפחה יותר מצפייה בסרט טוב, סדרה חדשה או גמר תכנית הריאלטי התורנית. וכשזה קורה עם מערכת קולנוע ביתית החוויה משתדרגת פי כמה. פתאום להישאר בבית הפך למפתה הרבה יותר.
החדשות הטובות? ישנן אינספור וריאציות – ממערכות high-end יוקרתיות עם מפרט שלא יבייש בית קולנוע, ומחירן בהתאם, ועד למערכות משתלמות שיכולות להתאים לחדר ספייר או לפינה הריקה בבית ועדיין יראו ביצועים מרשימים. תוסיפו לזה את הקישוריות להזרמת תוכן בקלי קלות ו/או הפיכה של כל חדר ל"חדר מוזיקה", וההשקעה במערכת הקולנוע הביתית הופכת להיות השקעה באושר שלכם!
במדריך הבא, נביא לכם את היתרונות והחסרונות שעשויים להיות במערכות קולנוע ביתיות שונות. ואם עדיין תיוותרו עם שאלות בסופו, אנחנו פה כדי לעזור.
אז בלי עיכובים נוספים, בואו נצלול פנימה.
מערכות קולנוע ביתי – מדריך קניה מקוצר
כאן רק לעיקרי הדברים? הקלנו עליך. להלן הדברים העיקריים שיש לקחת בחשבון בקניית מערכת קולנוע ביתית:
הטלוויזיה. אם עדיין אין לכם טלוויזיה מתאימה לבנות סביבה את מערכת הקולנוע הביתית, אתם תצטרכו כזו, ועדיף אחת עם טכנולוגיית 4K HDR. בנוסף, בזכות האפשרות המובנית לקישוריות (connectivity), אתם תהיו מוכנים לטכנולוגיה של העתיד. הטלוויזיות החכמות של היום הן הדרך הקלה ביותר להתחבר לכל שאר המכשירים תודות ל Wi-Fi, בלוטוס וכו'. השורה התחתונה: טלוויזיה איכותית יותר = חווית קולנוע ביתי איכותית יותר.
החדר. לחלק ממערכות הקולנוע יש רמקולים גדולים, וחלקן קטנים (טכנית, גדול יותר שווה טוב יותר כשזה נוגע לאיכות השמע, אם כי ישנם מותגים המציעים רמקולים קטנים או בינוניים שנותנים בראש למרות הגודל שלהם). השורה התחתונה: בהתחשב בגודל, עיצוב וסגנון מועדף של החדר שלכם, יש לשקול את גודל הרמקולים שתרצו מנקודת מבט עיצובית, שגם ישפיע על הרסיבר שתבחרו. (ד"א, יש רמקולים גדולים מושכים מאוד, חלקם רמקולים דיסקרטיים וחלקם נועדו כדי להיות מוסתרים בקירות או בתקרה).
מכשירי סטרימינג. יתרון משני מדהים בקניית קולנוע ביתי – הרסיבר (מקלט) הנכון לקולנוע ביתי יכול לשמש כמרכז להזרמה של כמעט כל דבר. שמע מהמחשב, סמארטפון או טאבלט, ואפליקציות כמו ספוטיפיי וApple Music. זאת ועוד, אם יש לך רמקולים אלחוטיים בבית, ישנם רסיברים שיכולים להתחבר גם אליהם, כך שתוכלו להשמיע מוזיקה בכל הבית. השורה התחתונה: שימו לב ודגש על התכונות של הרסיבר של המערכת.
קלות ההתקנה. אם קלות ההתקנה הוא הקריטריון החשוב ביותר בעיניכם, לכו על מערכת-קולנוע-ביתית-בקופסא. היתרון: מערכת כזו היא קלה מאוד להרכבה והכל כלול בה. החיסרון: מערכת שכזו היא קצת כמו ארוחה קפואה – 5 דק' וזה מוכן וטעים. אבל אם יש לכם זמן, שום דבר לא מנצח ארוחה בבישול ביתי שתוכננה היטב. השורה התחתונה: תרכיבו לכם קולנוע ביתי מרכיבים נפרדים אם הדבר מתאפשר.
אז, מה זו בעצם מערכת קולנוע ביתית?
כמובן, טלוויזיה או מקרן טובים הם חלק גדול מהחוויה. אבל, אם חושבים על קולנוע ביתי כעל מחזמר, אז טלוויזיה = הבמה, והסאונד = כל השאר, החל מהסיפור והשחקנים ועד למוזיקה. הקסם האמיתי מאחורי מערכת הקולנוע הביתית הוא השמע, וזה מה שצריך כדי ליצור חוויית קולנוע ביתי אמיתי בבית.
בדרך כלל, מערכת קולנוע ביתית כוללת את המרכיבים הבאים:
טלוויזיה או מקרן + מסך.
מקור וידאו (כמו ממיר או סטרימר)
רסיבר לקולנוע ביתי (המוח והכוח מאחורי המערכת. וגם מה שהכל מתחבר אליו)
רמקולים, כולל: רמקול סנטר, רמקולים קדמיים מימין ומשמאל, רמקולים אחוריים מימין ומשמאל, רמקול לאפקטים מיוחדים התומך בדולבי אטמוס (Dolby Atmos®) וסאב וופר או שניים.
עכשיו, בואו נסתכל מקרוב על כל החלקים השונים המרכיבים מערכת קולנוע ביתית, ועל היתרונות והחסרונות של כל אחד.
הרכבת מערכת הקולנוע הביתית שלך.
טלוויזיה או מקרן ומסך:
תמונה חדה וחיה היא המפתח לקולנוע ביתי נהדר, ואנחנו לא יכולים להגיד את זה מספיק: פה הגודל כן קובע! יותר גדול – יותר טוב. שורה תחתונה: אנחנו ממליצים בחום ללכת על טלוויזיה עם מסך 4K HDR, ואם אפשר OLED, אפילו יותר טוב.
אם אתם מקדישים חדר מסויים בבית לקולנוע הביתי לבדו, אתם יכולים ללכת בגדול ולקנות מקרן ולקבל חווית קולנוע אמיתית. מקרני ה-4K החדשים הקיימים כיום בשוק שקטים מאוד ונותנים תמונה חדה ביותר. בדרך כלל, המקרן מותקן בתקרה בחלקו האחורי של החדר, והמסך הוא נייח או נגלל העובד עם שלט.
רמקולים:
כשזה נוגע לאודיו, הגיוני לבחור קודם כל את הרמקולים שתרצו לקולנוע הביתי שלכם, כי הבחירה הזו תעזור לקבוע את הרסיבר המתאים. רמקולים גדולים צריכים הרבה כוח, רמקולים קטנים צריכים פחות כוח וכו'. בנוסף, יותר רמקולים שווה יותר ערוצים ברסיבר.
כמה רמקולים תצטרכו?
תלוי. כמו שכבר אמרנו, בכל הנוגע לאודיו, יותר זה תמיד יותר טוב. ובכל זאת, הקולנוע הביתי המסורתי כולל 5 רמקולים: רמקול סנטר, רמקולים מימין ומשמאל, 2 רמקולים אחוריים וסאבוופר.
רמקולים קטנים או גדולים?
עד לפני עשר או 20 שנה, רוב לקוחות הקולנוע הביתי קנו רמקולים קטנים יותר. בימינו, הכל קשור לאיכות שמע – צליל קולנועי גדול ואותנטי יתקבל באמצעות רמקולים גדולים רצפתיים, בניגוד לרמקולים מדפיים או שקועים בתוך הקיר. בדרך כלל אנו אומרים שגדול יותר טוב, אבל כך או כך, הכל קשור להעדפות האישיות ולעיצוב החדר.
חשוב לדעת
שני הרמקולים הקדמיים השמאליים והימניים הם החשובים ביותר. הם מספקים את עיקר ה"פאנץ'" שמגיע ממוסיקה ואפקטים קוליים. כמו כן, חשוב, אך לא קריטי, שכל הרמקולים יתאימו בצורה טונאלית. ללכת עם אותו יצרן וסדרה בדרך כלל מכסה זאת.
עדיין לא בטוחים מה לקנות? תנו לנו לעזור
אם כל התהליך של רכישת מערכת קולנוע ביתי מרתיע, אם אתם עדיין לא בטוחים אילו רכיבים מתאימים לכם או אם יש שאלה שלא ענינו עליה, המומחים שלנו ישמחו לסייע ולייעץ בתהליך!
השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם:
כתבות אחרונות באתר
מה היתרונות בשימוש ברמקולים אלחוטיים
מה היתרונות בשימוש ברמקולים אלחוטיים יותר ויותר מכשירים דיגיטליים הופכים לאלחוטיים, ורמקולים אלחוטיים מהווים אופציה ניידת, יעילה ונטולת חוטים מגבילים. ניתן לקחת אותם למקומות שונים ורובם קומפקטיים למדי. בעוד הרמקולים...
לכתבה המלאהאוזניות אלחוטיות: טיפים לקנייה מוצלחת!
אוזניות אלחוטיות - טיפים חשובים לפני קנייה אוזניות אלחוטיות הן הדבר החם בעולם האוזניות אוזניות בלוטות' מייתרות את הצורך בחוט המציק הזה שמשתלשל לנו מהאוזניים, והופכות את החוויה להרבה יותר...
לכתבה המלאה